Cyprusvakantie.nl

Vakantie Girne

Over Girne

Het aan de noordkust van Cyprus gelegen Girne is een schitterende havenstadje vol overblijfselen van verschillende beschavingen die de afgelopen 6000 jaar voorbij zijn gekomen. Niet voor niks staan in bijna iedere toeristenbladen wel foto's van dit romantische havenstadje. Een vakantie naar Girne is daarom een uitgelezen kans om te genieten van cultuur, kilometers gouden stranden, helderblauwe zee, en een heerlijke mediterraans klimaat.

Charmant havenstadje

Girne is een idyllisch en charmante havenstadje vol met jachten en vissersboten die omlijst worden door het kolossale Kyrenia Kasteel. In het noorden grenst de zee terwijl in het zuiden het groen van het Besparmak Gebergte begint, het mooiste natuurpark van Cyprus. De haven is het middelpunt van het stadje. Vanaf hier kan gestart worden met het verkennen van winkels, marktjes en lokale cafe's of een wandeling gemaakt worden door de smalle geplaveide straatjes achter de haven. In de avond zijn er genoeg cafe's geopend voor een welverdiende drankje en zijn de terrassen bomvol!

Kastelen en stranden

Het majestueuze Kyrenia kasteel is dé toeristische attractie met een museum die de overblijfselen van een van de oudste geborgen schepen van het eiland tentoonstelt. Zodra alle kastelen en andere monumenten bezichtigd zijn is het tijd voor ontspanning op één van de beeldschone stranden van Girne. Zonovergoten Gouden stranden met kristalhelder water zijn het decor van zonaanbidders en watersporters die komen genieten van een welverdiende vakantie.

Een vakantie naar Girne is niet voor niks erg populair onder toeristen en degene die er geweest zijn heeft het stadje in hun hart gesloten! Beleef het nu zelf!

Bezienswaardigheden Girne

  • Kyrenia Kasteel
  • Bellapais Abbey
  • Kasteel St. Hilarion
  • Haven van Girne
  • Promenade

Klimaat Girne

Gemiddelde temperatuur Girne

Gemiddeld aantal uren zon per dag Girne

Weer in Girne deze week

Beoordeling

*
*
*
*