Cyprusvakantie.nl

Vakantie Limassol

Over Limassol

Limassol een een belangrijke havenstad aan de zuidkust van Cyprus en is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie om het eiland te verkennen. Limassol heeft 2 havens, een oude en nieuwe, die belangrijk zijn voor bootverbindingen met andere steden aan de Middellandse Zee, maar ook voor de diverse cruiseschepen die hier aanliggen. Limassol heeft veel te bieden tijdens een vakantie. Zo zijn andere steden binnen handbereik, is er een goed uitgaansleven en zijn er zandstranden om te genieten van de Mediterraanse zon en zee.

Een levendige stad

Limsassol is de meest complete stad op Cyprus en na Nicosia de grootste stad van het eiland. Hier is van alles te vinden. van een groot aantal accommodaties in allerlei prijsklasses, veel restaurants, (souvenir)winkels en uitgaansgelegenheden. Want voor die van uitgaan houdt is Limassol uitermate geschikt. Zo zijn er straten vol met bars en discotheken die tot diep in de nacht open blijven. De buitenterrassen zitten iedere avond vol met toeristen en Cyprioten die onder het genot van een drankje de dag doornemen.

Veelzijdig Limassol

Naast alle gezelligheid biedt een vakantie naar Limassol genoeg opties voor culturele of ontspannende uitstapjes. De oude binnenstad beschikt over meerdere eeuwenoude monumenten en archeologische overblijfselen van eeuwen geleden. Van kastelen tot tempels en moskeën. De stranden van Limassol staan minder goed op de kaart dan andere bekende steden, maar alsnog zeker de moeite waard voor een verkoelende duik in de helder blauwe zee of te genieten van de zon die vrijwel altijd aanwezig is. Aan de actieve watersporters is ook gedacht. Er is een breed scala aan verhuurbedrijven in duikuitrustingen, zeilboten etc.

Wie van veelzijdigheid en een heerlijk klimaat houdt is een vakantie naar Limassol een uitgelezen kans!

Bezienswaardigheden Limassol

  • Apollo Hylates Tempel
  • Kolossi Kasteel
  • Archeologisch museum
  • Municipal Garden
  • De promenade van Limassol
  • Grote Moskee
  • Kourion (archeologische site)

Limassol op de kaart

hotel
allinclusive
camping
budget
zonvakantie
appartement
×

Klimaat Limassol

Gemiddelde temperatuur Limassol

Gemiddeld aantal uren zon per dag Limassol

Weer in Limassol deze week

Beoordeling Limassol

*
*
*
*