Cyprusvakantie.nl

Vakantie Paphos

Over Paphos

De bekendste badplaats van Cyprus is Paphos (ook wel Pafos genoemd). Reden van de populariteit is het feit dat Paphos vrij authentiek, divers en niet te groot is. De havenstad bestaat uit twee delen. Het hogergelegen ‘oude’ deel Pano Paphos, waar het klassieke verleden nog aanwezig lijkt te zijn en de meer toeristischer deel, Kato Paphos. Dit deel van de stad ligt rondom de haven met tal van uitstekende visrestaurants, gezellige bars en clubs. Met name in de avond is het erg sfeervol en gezellig. Kato Paphos heeft ook interessante bezienswaardigheden te bieden, zoals de opgegraven mozaïekvloeren van het Huis van Dionysos. Door de aanwezigheid van verschillende prachtige gouden zandstranden met kristal helder water en een warm mediterraan klimaat is het te begrijpen waarom Paphos de ideale bestemming is voor een onvergetelijke vakantie!

Archeologische vindplaatsen

Paphos heeft aan de westzijde van de vissershaven van Kato Paphos een groot gebied met opgravingen. Het is meer dan de moeite waard om hier doorheen te wandelen en alle historische schatten van die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gevonden te bewonderen. Het archeologisch museum, het tweede belangrijkste van Cyprus, ligt op de weg tussen de twee stadsdelen. De stad is tevens de ideale uitvalsbasis voor excursies door het hele westelijke deel van Cyprus. Maak een jeepsafari op het schiereiland Akamas of een boottocht langs ongerepte kusten.

Naast alle culturele hoogtepunten die Paphos te bieden heeft komen de toeristen natuurlijk ook om heerlijk onbezorgd bij te komen van het dagelijkse leven. Het mooiste strand van Paphos is Coral Bay en ligt op minder dan 10 minuten rijden ten noorden van Paphos. Het kristal heldere water is perfect voor een verkoelende duik of om te genieten van de wondere en kleurrijke onderwaterwereld. Voor de shoppers zijn er kleine winkeltjes en een gezellige markt met allerlei leuke hebbedingetjes, souvenirs en kleding.

Een vakantie naar Paphos heeft veel te bieden en is dé bestemming voor iedereen die houdt van cultuur, natuur en een mediterraanse klimaat!

Bezienswaardigheden Famagusta

  • Romeinse mozaïeken van Paphos
  • Archeologische site van Paphos
  • Het kruisvaarderskasteel
  • Tombes van de koningen
  • Het Byzantijns museum
  • De zuil van Paulus
  • Catacomben Agia Solomoni
  • De oude stad (Pano Paphos of Ktima)

Paphos op de kaart

hotel
appartement
vakantiepark
vakantiehuis
vil
zonvakantie
kleinschalig
camping
budget
adults only
×

Klimaat Paphos

Gemiddelde temperatuur Paphos

Gemiddeld aantal uren zon per dag Paphos

Weer in Paphos deze week

Beoordeling Paphos

*
*
*
*