Auto huren op Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
Auto huren

Auto huren op Cyprus

Cyprus

Uit de azuurblauwe zee rondom het eiland Cyprus werd Aphrodite geboren; godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Laat dat tekenend zijn voor deze prachtige plek. Tel daar zon, historische plekken, prachtige bezienswaardigheden, gebergte en uitstekende restaurants en uitgaansgelegenheden bij op en de ideale vakantiebestemming tekent zich af. Het enige “nadeel” is dat het je redelijk wat kilometers kost wil je alles zien en doen. Met een huurauto is dat echter een fluitje van een cent. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto op Cyprus.

Voordelen

Cyprus is een groot eiland, steden en plekken als Nicosia, Larnaca, Limassol en Paphos liggen relatief ver uit elkaar maar zijn zeker het bezoeken waard. Een uitgelezen kans om met een huurauto de weg op te gaan. Mede omdat er op Cyprus geen treinen rijden is het wegennet van zeer hoge kwaliteit. Dat maakt het bijna noodzakelijk maar tegelijkertijd ideaal om met een eigen huurauto op avontuur te gaan!

Handige tips

Met een huurauto rijdt je op Cyprus met gemak langs de vele historische kloosters of moskeee?n of kies je een lange ontspannen dag de grillige kusten met adembenemende stranden en vergezichten. Daarnaast mag je het Troodosgebergte niet overslaan, waar je tijdens warme dagen aangenaam kan afkoelen. Ook kent Cyprus, vanwege de vruchtbare grond, vele prachtige wijngaarden. Cyprus is politiek gezien een interessant eiland. Zo behoort het zuidelijke deel tot Grieks Cyprus en het noordelijke deel tot Turks Cyprus. De grens loopt dwars door de stad Nicosia. Bovendien is Cyprus een uiterst veilig land; de criminaliteitscijfers zijn dusdanig laag dat het eiland al jarenlang tot e?e?n van de veiligste plekken van Europa gerekend wordt. Maar zoals ook in Nederland geldt; huurauto op slot, buit er uit.

Rijgedrag & andere gewoontes

Interessant feitje is dat Cyprus een tijdlang een Britse kroonkolonie was, de invloeden daarvan zijn nog altijd te merken. Zo rijdt het verkeer op Cyprus aan de linkerkant van de weg en zal je huurauto het stuur rechts hebben zitten. Overigens is het net als in Nederland zo dat er op Cyprus meer en meer flitspalen staan en ook mobiele snelheidscontroles zijn aan de orde van de dag. Nog een puntje van aandacht: Het zonlicht op Cyprus is erg fel. Pas vooral op als je in de ochtend richting het oosten, en ‘s avonds richting het westen rijdt.

Waarom online een auto huren

Een auto huren op Cyprus is de m eest ideale en goedkope manier om het eiland te verkennen. Regel een huurauto bij voorkeur vooraf: Zo weet je direct wat je betaald en kun je eenvoudig type huurauto’s en voorwaarden vergelijken. Bovendien kost vooraf reserveren vaak aanzienlijk minder.

Halen / inleveren

Je huurauto is in veel gevallen direct af te halen en weer in te leveren op het vliegveld. Uiteraard kun je ook in steden als Nicosia, Ayia Napa of Larnaca terecht. Op het moment dat je de auto ophaalt zal het huurauto personeel je alle informatie geven die je nodig hebt om je huurauto terug te brengen.

Prijzen

Een huurauto op Cyprus hoeft zeker niet duur te zijn, als je maar tijdig reserveert. Het duurdere hoogseizoen loop van 1 april t/m 31 oktober en het aanzienlijk goedkopere laagseizoen van 1 november t/m 31 maart. Cabrio's zijn in de zomer gewild en duur. Benzine (en ook diesel) is overigens een stuk goedkoper dan in Nederland.

Betalen

Voorheen was de officie?le munteenheid op Cyprus de Cypriotische Pond, heden ten dagen betaald men echter ‘gewoon’ met de Euro. het prijsniveau is ongeveer gelijk aan dat van Griekenland. I n de steden en de kustplaatsen zijn er voldoende pinautomaten te vinden. Ook in de meeste winkels en restaurants kun je met je Nederlandse bankpas terecht en worden alle gangbare creditcards geaccepteerd. Op de kleinere plekjes kan dit lastiger zijn, het is dan ook raadzaam om contact geld bij je te dragen.

Autoverhuurbedrijven op Cyprus

  • Sixt
  • Europcar
  • Auto Europe
  • Rentalcars
  • Avis
  • Sunnycars
  • Happycar
  • EasyTerra
Bekijk accommodaties op Cyprus