3 mooie bestemmingen op Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
3 mooie bestemmingen op Cyprus

Het veelzijdige Cyprus dat in de Middellandse Zee ten zuiden van Turkije ligt wordt door steeds meer mensen ontdekt als vakantiebestemming. Niet geheel onterecht, het land heeft voor elke vakantieganger iets te bieden. Van een mooie natuur tot prachtige stranden waar het gecombineerd met een lekkere temperatuur altijd een feest is. Onderstaande drie bestemmingen behoren absoluut tot de must see als je in Cyprus bent.

1. Akamas schiereiland

Dat Cyprus een land van tegenstellingen is wordt duidelijk als je vanuit het feestende Limassol naar het authentieke natuurgebied van het Akamas schiereiland trekt. Ongerepte natuurlijke schoonheid, zeldzame flora en fauna, je kunt het allemaal ontdekken tijdens een fietstocht of een wandeling. Voor de echte romantici: Akamas is het eiland van Aphroditede, godin van de liefde en schoonheid. Het Bad van Aphrodite, waar zij een ritueel bad nam voor haar huwelijk met Akamas is nog steeds te bezoeken.

2. Skiën of een bergwandeling maken

Wie Cyprus associeert met zon, strand en feesten komt bedrogen uit: het is zelfs mogelijk om te skiën op Cyprus! De bekendste berg van het eiland, de Olympus berg (niet verwarren met dezelfde berg in Griekenland),is 1951 meter hoog en biedt bezoekers de gelegenheid om via diverse uitgezette paden een bergwandeling te maken in de zomer of wintersport te doen in de winter. Behalve de Olympus is het gehele Toodosgebergte bijzonder interessant voor toeristen. In dit gebied zijn zeker negen Byzantijnse kerken en kloosters willen te vinden, die meer vertellen over de rijke historie van Cyprus. Verder zijn hier diverse authentieke dorpen te vinden, waar de typische landelijke sfeer merkbaar is.

3. Bijzondere duiklocaties op Cyprus

Wie onder de indruk is van de schoonheid aan land, moet zeker ook eens een duik nemen in het azuurblauwe water van Cyprus, bijvoorbeeld voor de kust van Akamas en aan de noordelijke kant van het eiland. Het leven onder water, gecombineerd met de mogelijkheid om te duiken bij grotten en scheepswrakken bijvoorbeeld bij de populaire plaats Cape Greko maken van Cyprus de ideale duikbestemming. In de koraalriffen leven ongeveer 260 soorten vissen, schildpadden, zeeanemonen, mosselen en andere zeedieren. Wie uitgekeken is op de natuur kan duiken naar beroemde zeewrakken waaronder de Vera K Wreck op 25km rijden van Paphos en de Zenobia voor de kust van Lenarka. Zowel ervaren als beginnende duikers kunnen bovendien in grotten duiken bijvoorbeeld bij Fisherman’s Chapel, waar onder water een prachtige flora en fauna te vinden is.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus