Cyprus, het land van de liefde

Bekijk accommodaties op Cyprus
Cyprus, het land van de liefde

Het bijzondere eiland Cyrpus is een mengelmoes van verschillende werelden: het land ligt dichtbij Azië maar hoort echt nog bij Europa. Daarom vind je hier zowel oosterse als westerse invloeden. Sta er niet van te kijken dat je de ene keer door een bazaar loopt terwijl even later modernere westerse winkelketens tegenkomt. Deze invloeden zijn hartstikke fijn want er is altijd wel wat voor iedereen te doen of te zien. Daar boven op komt ook nog eens het feit dat Cyprus het eiland van de liefde is. Het is namelijk hét eiland van de godin Afrodite, godin van de liefde en de schoonheid.

Prachtige natuur

Cyprus heeft een aantal adembenemende plekken waar je absoluut naar toe moet gaan wanneer je op vakantie naar het eiland gaat. Een van de mooiste gebieden van het hele eiland is zonder twijfel het hooggebergte Troodos waar je uren kunt wandelen in de bijzondere dichte bosgebieden. Laat je fotocamera overuren maken, terwijl je de zuivere natuurlucht inademt. In de winter kun je hier trouwens wintersporten, hoe tof is dat? Cedar Valley, een ander natuurgebied op Cyprus, is ook meer dan de moeite en tijd waard. Dit is een van de enige cederbossen in Europa waar je verschillende adembenemende wandelroutes kunt lopen.

Romantische stad Paphos

De populaire badplaats Paphos staat door de vele archeologische monumenten op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een van de mooiste plekken in de stad is zonder twijfel Kato Paphos, een groot archeologisch park. Hier vind je onder andere hele bijzondere mozaïeken vloeren van villa's uit de oudheid en bijzondere monumenten. Trek er een middag voor uit om de mooiste plekjes van Paphos te ontdekken en laat je weer even meenemen naar de romantiek van vroegere tijden op het eiland. Sluit de dag af met een hapje en drankje in de haven van Paphos waar je heerlijk kunt eten aan het water in een van de tientallen restaurants en bars.

Land van de liefde

Hoewel het eiland prachtig is met haar azuurblauwe zee, mooie stranden, speciale historische monumenten en fantastische natuur is er nog een reden waarom je Cyprus moet bezoeken: het is het eiland van Afrodite, godin van de liefde. Op ongeveer 25 kilometer ten oosten van Paphos ligt een grote rots in de zee. Op deze rots zou godin Afrodite in de oudheid geboren zijn. Voor een ieder die een beetje geïnteresseerd is in de geschiedenis van het eiland is de rots absoluut het bezoeken waard.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus