De 5 hotspots van Paphos

Bekijk accommodaties op Cyprus
De 5 hotspots van Paphos

De bruisende badplaats Paphos is een van de meest bijzondere steden van Cyprus om verschillende redenen. Het is niet alleen een hele mooie stad met een prachtige natuur, je vindt er diverse magische bezienswaardigheden uit de Oudheid. Het is niet voor niets zo dat de stad inmiddels meer dan 20 jaar op de lijst van UNESCO Werelderfgoed staat! Wanneer je op vakantie op Cyprus bent is het meer dan aan te raden om richting Paphos te reizen om enkele bezienswaardigheden te bekijken. We hebben vijf mooie hotspots van Paphos voor je op een rij gezet om het makkelijker te maken.

1. De Romeinse mozaïeken van Paphos

Jaren geleden zijn er door diverse archeologen drie verschillende villa's uit de Oudheid opgegraven waar bijzondere mozaïeken op afgebeeld staan. De grootste en belangrijkste villa is zonder twijfel het Huis van Dyonisos, waar je prachtige schilderingen en mozaïeken tegenkomt van deze god van het feest en de wijn.

2. De tombes van de koningen

Op slechts twee kilometer afstand van het kasteel van Paphos vind je de tombes van de koningen. Dit zijn grote rotsgraven waar vroeger de belangrijke en rijke Grieken en Romeinen werden begraven. Hoewel de graven als koningstombes omschreven worden, is er nergens bekend dat hier ooit daadwerkelijk koningen begraven zijn. De oudste kelders dateren maar liefst uit de vierde eeuw voor Christus!

3. Petra Tou Romiu

Op een paar kilometer vanaf Paphos vind je Petra Tou Romiu, oftewel de geboorteplaats van Afrodite. Hoewel de plaats officieel niet tot Paphos behoort, bezoeken veel toeristen deze plek toch wanneer ze in Paphos verblijven. Het is een prachtig strand met azuurblauw water en enkele indrukwekkende rotsen waar je je zeker een middag kunt vermaken.

4. De ruïnes van Kato Paphos

In de jaren 60 was een boer bezig met het omgraven van zijn land toen hij een bijzondere mozaïeken vloer vond. Dit was het begin van het ontdekken van een grote stad uit de Oudheid: Kato Paphos. Hier vind je kilometers aan ruïnes, opgravingen en historische hoogtepunten. Je kunt er úren rondlopen zonder je te vervelen.

5. Haven van Paphos

De sfeervolle haven van Paphos is tot slot ook absoluut het bezoeken waard. Er hangt een ongedwongen sfeer, er zijn gezellige terrasjes aanwezig en je kunt vanaf hier een prachtige zonsondergang bekijken. Bekijk overdag het Kasteel van Paphos om in de avond een lekker hapje te eten bij een van de vele taverna's.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus