De winter doorbrengen op Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
De winter doorbrengen op Cyprus

Er zijn mensen die het heerlijk vinden als de herfst en de winter weer in aantocht zijn. Genieten van een gezellige sfeer binnen met familie en vrienden. Als je een beetje geluk hebt, kun je schaatsen en lange wandelingen maken door een besneeuwd landschap. Toch is de zomer voor meer mensen favoriet. De warmte, het licht en de zon op je huid zorgen ervoor dat je je gelukkig voelt en dat je bruist van energie. Helaas duurt de zomer in Nederland vaak maar kort. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om de winter een tijdje te ontvluchten en deze donkere koude periode, of een gedeelte hiervan, door te brengen in een land met een warmer en zonniger klimaat.

Overwinteren

Vogels zijn wat dat betreft zo gek nog niet. Heel wat vogelsoorten brengen de zomer in Nederland door en zodra het kouder en donkerder wordt, vertrekken ze. In hele groepen vliegen ze naar warmere streken en blijven daar tot de lente weer is gearriveerd in ons land. Steeds meer mensen kiezen hier ook voor en brengen de winter door in een warmer land. Vaak zijn dit mensen die al genieten van hun pensioen, maar soms vinden ook jongere mensen de mogelijkheid om te genieten van een warme en zonnige winter. Zeker voor mensen met bijvoorbeeld reuma kan het een uitkomst zijn om de winter door te brengen in een zonniger plaats op aarde.

De winter doorbrengen op Cyprus

Cyprus is een ideale plaats om de winter door te brengen. De winter is hier maar heel kort en bijzonder mild. Daarbij komt nog dat de lente al weer heel vroeg begint, al vanaf februari. Een ander groot verschil met Nederland is het aantal zonuren. Zelfs in de winter kun je op Cyprus bijna dagelijks genieten van een lekker zonnetje. Overdag komt de temperatuur zelden onder de 16 graden en vaak is het zelfs zo’n 25 graden.

De feestdagen op Cyprus

In de winter kennen we natuurlijk een aantal bijzondere dagen, zoals Kerst en Oud en Nieuw. Het kan heel bijzonder zijn om deze momenten op Cyprus te beleven. Wat denk je van een boottocht, een jeepsafari of een strandwandeling aan het einde van het jaar? Misschien bezoeken jullie wel een klooster tijdens de kerstdagen. De winter op Cyprus doorbrengen is ook ideaal als je van rust houdt. Je zult merken dat het in restaurants, bars en bij toeristische trekpleisters stukken rustiger is dan in de zomer.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus