Wie op vakantie naar Cyprus gaat, heeft vaak als doel het strand, de zon en de zee, waarbij voor zee ook surfen, paragliden, snorkelen en duiken kan worden ingevuld. Daar is zeker niets mis mee, zij het dat Cyprus daarnaast nog heel veel te bieden heeft. Je kunt een excursie maken die aan de Griekse held Odysseus herinnert. Je stapt in Larnaca op de boot voor een dag vol avontuur. Met een beetje geluk word je onderweg begroet door dolfijnen. Deze intelligente en vriendelijke dieren zijn veel te vinden in de wateren rondom het eiland. De reis zelf leidt naar de Sea Palace druipsteengrotten, biedt de kans om te snorkelen of bij Ayii Anagiri van de kliffen te duiken. Een reis vol indrukken en mogelijkheden.

Minicruise

Van een geheel andere orde zijn de mini cruises die aangeboden worden. Gelet op de ligging van Cyprus w3orden er cruises aangeboden naar Egypte, naar het Griekse eiland Rhodos en naar Israël. Rhodos is het eiland waar de wereldberoemde film 'De Kanonnen van Navaronne' werd opgenomen en waar de Tempeliers ooit leefden. Of wordt het die ene kans om twee dagen in Israël te gaan kijken?

Cyprus

Het eiland zelf heeft eveneens heel wat te bieden. De hoofdstad Nicosia is door een muur in tweeën gedeeld. Je kunt de muur die in het oude stadscentrum ligt bezoeken. Het is de grens tussen het Griekse - en het Turkse deel van het eiland. Nicosia heeft ook een nieuw centrum waar je kunt winkelen en een terras kunt nemen voor een lekker maal of een verfrissing. Je kunt er voor kiezen om een excursie naar het Turkse deel of, andersom, naar het Griekse deel te maken. Een trip naar het Turkse deel, naar Morfou, biedt de kans om het Byzantijnse Mamas klooster te bezoeken dat op de ruïnes van de Aphrodite tempel gebouwd is en om de resten van de eerst beschaving van Cyprus te zien. Cyrpus wordt het eiland van Aphrodite genoemd, aangezien de Griekse godin hier aan land kwam om te gaan wonen.

Limassol

Het Griekse deel nodig uit met een trip naar Limassol, waar het kasteel van Kolossi staat. Overigens vind je in het oude centrum van Limassol een leuk marktplein waar je typisch Cypriotisch kunt eten. Voor meer avontuur biedt men een jeeptocht naar het Vijf Vinger gebergte aan. Met andere woorden, een vakantie op Cyprus is veel te kort.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus