Limassol (Lemesos) is de meest veelzijdige stad op Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
Limassol (Lemesos) is de meest veelzijdige stad op Cyprus

Het eiland Cyprus is een erg populaire vakantiebestemming en dat is uiteraard met reden. Allereerst vind je hier de ingrediënten die je op vrijwel elke succesvolle vakantiebestemming vindt: zon, zee en strand. Bovendien beschikt Cyprus over mooie natuur en zijn er ook nog eens heel veel verschillende bezienswaardigheden op cultuur en historisch gebied. Klinkt als de ideale vakantiebestemming toch? De stad Limassol is de meest veelzijdige en complete stad van het eiland en het is dan ook aan te raden om ervoor te zorgen dat je hier in de buurt verblijft. Waarom? Dat wordt je hieronder verteld.

Prachtige stranden

Limassol is een grote en belangrijk havenstad aan de zuidkust van het eiland. Doordat je hier eigenlijk alles vindt waar je op Cyprus naar op zoek bent, is het de meest complete en veelzijdige stad van het eiland. De stad ligt aan de mooie Baai van Akrotiri. Er zijn bovendien verschillende mooie stranden waarbij je kunt kiezen uit verschillende type stranden. Houd je bijvoorbeeld van mooie en rustige natuurstranden waar voornamelijk locals komen of ga je liever naar de gezellig drukke grote toeristische stranden? In deze stad is het allebei mogelijk en de keuze is dus aan jou! Wanneer je het strand even beu bent, zijn er in Limassol ook nog heel veel andere dingen te doen. Er is bijvoorbeeld een enorm uitgebreid waterpark waar jong en oud zich uren vermaken. Een dagje wat minder weer? Bezoek dan zeker de Limassol Zoo waar tal je tal van bijzondere dieren kunt bekijken.

Cultuur

Ook cultuurliefhebbers hoeven zich in deze stad absoluut niet te vervelend. Er zijn bijvoorbeeld verschillende musea waarvan het Limassol Archaeological Museum misschien wel de meest indrukwekkende is, zeker als je van geschiedenis houdt. Er is in de Limassol ook een bijzonder kasteel te bezoeken dat aan de binnenkant en de buitenkant te bezichtigen is. Een autoliefhebber? Bezoek dan het Cyprus Historic and Classic Motor Museum. Hier vind je tal van oldtimers en bijzondere auto's. Als je liever oude gebouwen in plaats van musea bezoekt, zijn er in Limassol meer dan genoeg kathedralen en kerken te vinden waar die je kunt bezichtigen. Vooral de Sacred Temple of St. Arseniou is erg indrukwekkend. Ook de Holy Cathedral of Virgin Mary en de Agia Napa Cathedral zijn echter de moeite van een bezoek waard. En deze drie zijn slechts enkele van de vele mooie historische kerken en gebouwen die in de stad te bezichtigen zijn.

Eten en drinken

Limassol is een grote stad en erg gericht op het toerisme. Er zijn dan ook tal van horecagelegenheden. Je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurantjes, uitgaan of een drankje drinken op de grote promenade.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus