Op naar Kibris! het Turkse gedeelte van Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
Op naar Kibris! het Turkse gedeelte van Cyprus

Het Turkse gedeelte van Cyprus, ofwel Kibris, is het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee. Dit vakantieparadijs dat direct naast Turkije ligt, biedt tal van bezienswaardigheden. Ook op het gebied van uitgaansgelegenheden heeft dit deel van Cyprus genoeg te bieden: in de historische haven van Kyrenia zijn verschillende modern vormgegeven cafés en bars met (live) muziek. In de vele restaurants kun je genieten van de heerlijke kruidige gerechten van dit eiland met een voornamelijk Turkse invloed.

Wat is er allemaal te zien?

De burcht van Kyrenia – Dit is de meest bekende bezienswaardigheid van het eiland. In de zevende eeuw is de burcht gebouwd als bescherming tegen de Arabieren. De burcht ligt in het centrum van de stad en kan tegelijk met de haven worden bezocht, waar tal van vissersbootjes aangemeerd liggen. Je hebt ongeveer een uur nodig om de hele burcht te kunnen bezichtigen.

Het kasteel van Hilarion

Het kasteel van Hilarion ligt op 700 meter hoogte en is het best bewaarde kasteel van het eiland. Het biedt ook een schitterend uitzicht op de zee en een deel van het eiland. Je kunt er tussen 09:00 en 17:00 naar binnen en je kunt er iets drinken.

De Selimiye moskee

Deze indrukwekkende moskee kun je van binnen en buiten bekijken. Dit historische monument met zijn prachtige architectuur was vroeger een kathedraal.

De Great Inn

In deze karavanserai, die wordt beschouwd als een van de mooiste gebouwen op het eiland, kun je street art bekijken, souvenirs kopen en iets drinken op een terrasje.

Alagadi beach

Het schone strand van Alagadi beach heeft helder blauw water, waar je prima kunt snorkelen. Vlakbij het strand zijn restaurants die verse vis serveren, zeker een aanrader. Tussen 20:00 en 08:00 is het strand verboden terrein vanwege de schildpadden die er broeden.

En als je dit alles gezien hebt, kun je ook nog een prachtige boottocht maken langs de kust van het eiland. Of een gezonde frisse wandeling door de bergen van Besparmak met zijn authentieke dorpjes. Het Turkse gedeelte van Cyprus heeft alles te bieden waar je deze vakantie behoefte aan hebt, of dit nu een rustige of actieve vakantie is. Op Kibris vind je strand, natuur, tal van bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus