Ga op zoek naar het onontdekte Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
Ga op zoek naar het onontdekte Cyprus

Passen voor jou de woorden 'vakantie' en 'toeristen' niet in één zin? Ontdek je liever de zogeheten hidden gems van een land of plaats dan de toeristische bezienswaardigheden? Dan ben je op het onontdekte Cyprus aan het juiste adres. Denk aan tijdloze dorpjes, kleurrijke kerkjes, uitgestrekte natuurgebieden, prachtige bergroutes en nog veel meer. Het eiland Cyprus is misschien klein, maar laat je daardoor niet van de wijs brengen: het eiland heeft ontzettend veel te bieden. Er zijn honderden dorpjes te vinden waar je uren kunt wandelen. Vergeet hierbij absoluut niet om je fotocamera mee te nemen, want Cyprus is té mooi om niet vast te leggen.

Huur een fiets en ontdek het eiland

Een van de manieren om Cyprus te ontdekken is op een fiets. Op deze manier zie je dingen die je zou missen wanneer je in een (huur)auto een roadtrip over het eiland zou maken en dat is zonde. Cyprus kent veel fietspaden en er zijn ontzettend veel mooie fietsroutes te vinden. Fiets bijvoorbeeld 18 kilometer vanaf Troodos via Psilo Dendro naar Kalidonia of kies voor een lange rit van maar liefst 115 kilometer en laat je verrassen door de schilderachtige dorpjes bij en tussen Lefkosia en Oitsylia. Het Troodosgebergte staat centraal op het eiland, waardoor het heuvelachtig tot bergachtig kan zijn tijdens je fietstocht. Dit betekent ook dat je kunt genieten van véél bijzondere plekken met uitzicht over het eiland.

Bekijk de dorpjes van Cyprus

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met de fiets (of met de auto) naar diverse dorpjes te gaan en daar cultuur te snuiven. Bezoek bijvoorbeeld de Limassol regio, een plek waar traditionele en moderne bouwstijlen elkaar ontmoeten. Dit gebied wordt redelijk druk bezocht omdat je er maar liefst 100 kilometer aan kustlijn vindt. Een ander aspect wat hier opvalt zijn de vele dorpjes met wijngaarden: Limassol staat bekend om de vele wijnboerderijen. Het is dan ook niet voor niets zo dat er hier regelmatig een wijnfestival wordt gehouden! Eind augustus is er het Limassol Wine Festival waar je de meest lekkere wijnen kunt proeven.

Bijzondere natuur in en rondom Troodos

Het Troodosgebergte is een bergketen dat een groot deel van het eiland inneemt. Natuurliefhebbers en vogelspotters zullen zich op Cyprus dan ook helemaal thuis voelen. Ook wanneer je een liefde voor cultuur en historie hebt ben je in en rondom dit gebergte op de juiste plek. Er zijn namelijk tientallen oude kloosters te bekijken, waarvan klooster Chrysorrogiatissa en klooster Kykkos ongetwijfeld de mooiste kloosters zijn. Bezoek tevens de watervallen van Kalidonia, de hoogste watervallen van Cyprus. Waar je ook komt op het eiland, je zult zonder twijfel verliefd worden op de natuur, de cultuur, de locals en de dorpjes.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus