De oude stad Kourion

Bekijk accommodaties op Cyprus
De oude stad Kourion

De historische stad Kourion is een van dé trekpleisters van het prachtige Griekse eiland Cyprus. Kourion was een belangrijk en groot stadskoninkrijk en beschikt over diverse fraaie bezienswaardigheden. De stad ligt op een klif vlakbij zee, waardoor de plek niet alleen aantrekkelijk is cultuurliefhebbers maar ook voor vakantiegangers die gek zijn op natuur, zon, zee en strand. De oude bouwwerken van Kourion zijn door de jaren heen ontzettend goed bewaard gebleven, waardoor er vandaag de dag veel bezocht wordt en er diverse excursies te boeken zijn naar deze bijzondere stad. Daarnaast is Kourion goed te bereiken met een excursie of met een huurauto. Wat moet je er absoluut gezien hebben wanneer je op Cyprus verblijft?

Ruïnes van Kourion

Nabij Episkopi liggen de ruïnes van Kourion op een groot stuk vruchtbare grond. Ook vind je hier diverse publieke baden. de necropool, het nymphaeum, het Fonteinhuis, het Huis van Achilles met haar kleurrijke mozaïeken vloeren en het Huis van de Gladiator waar tevens fraaie mozaïeken te bekijken zijn waar gladiatoren op afgebeeld zijn. Maar het allermooiste van dit stuk Kourion is het Grieks-Romeinse amfitheater, een uitgestrekt theater dat door de jaren heen goed bewaard is gebleven en deels is gerestaureerd. Het theater stamt uit de tweede eeuw voor Christus en is door de jaren heen veel in gebruik geweest. Er passen maar liefst 3.500 toeschouwers in het theater. Vandaag de dag wordt het theater zelfs nog gebruikt voor openluchtconcerten en diverse toneel- en theatervoorstellingen en zo nu en dan voor balletvoorstellingen. Kijk dus vooral op de agenda wanneer je er op vakantie gaat: het is een onvergetelijke ervaring om hier een voorstelling mee te maken.

Uitzicht op de zee

Het bijzondere aan de ruïnes van Kourion is dat ze gebouwd zijn op een klif. Vanaf deze klif kijk je uit over het binnenland en heb je een bijzonder uitzicht over de zee, de rotsen en de natuur. Vergeet dus absoluut niet je fotocamera en zoek het hoogste punt op om een paar prachtige plaatjes te schieten. Vanaf het hoogste punt heb je ook weer een goed uitzicht op de indrukwekkende ruïnes. Win-win-situatie dus! Nabij de ruïnes staat de Villa van Eustolios, een groot huis dat in de vijfde eeuw na Christus gebouwd werd door een rijke familie. Ook hier vind je wederom een kleurrijke mozaïeken vloer waar een historisch verhaal op staat afgebeeld. Bezoek gelijk ook de Romeinse baden die naast het complex liggen. Hier vind je nog een compleet verwarmingssysteem onder de vloer, hoe bijzonder is dat?

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus