Must see op Cyprus: Tombs of the Kings

Bekijk accommodaties op Cyprus
Must see op Cyprus: Tombs of the Kings

Cyprus is een eiland met veel gezichten: het ene deel is Turks terwijl het andere deel overduidelijk Grieks is. Dit zie je goed terug in de bezienswaardigheden op het eiland. Het allerbelangrijkste is echter dat Cyprus een hele goede bestemming is wanneer je op zoek bent naar een vakantie waar de zon veel schijnt. Het fijne aan Cyprus is dan ook nog eens dat er veel te bekijken en te doen is. Een van de hoogtepunten en een absolute must see op het eiland is Tomb of the Kings, een indrukwekkend gravenstelsel in de plaats Paphos wat de geboorteplaats van de godin Afrodite is. Het wemelt hier van de archeologische hoogtepunten: het gebied staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt het stelsel op ongeveer twee kilometer vanaf het grote kasteel van Paphos en is dus gemakkelijk lopend te bereiken.

Even terug in de tijd

Hoewel de naam het wel doet denken, de tombes van de koningen, is er vroeger eigenlijk nooit één koning begraven in de Tombs of the Kings. Het zijn van oorsprong graven die gebruikt werden om in eerste instantie de Griekse elite te begraven en later de grotere Romeinen met aanzien en geld. Desalniettemin zijn de tombes vandaag de dag absoluut de moeite waard om in rond te lopen. Vandaag de dag wordt er nog steeds archeologisch werk verricht om zoveel mogelijk te vinden en te behouden van dit historische hoogtepunt.

Tientallen graven

De archeologische plek is ontzettend uitgestrekt: je kunt er uren rondlopen zonder je ook maar een moment te vervelen. Buiten de tombes heb je een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee in de verte. De entree van de ondergrondse wereld is 2,50 euro per persoon en dus eigenlijk niets in vergelijking met wat je er voor terug krijgt. Het is aan te raden om een paar goede wandelschoenen aan te trekken, omdat je over veel rotsachtige stukken moet lopen om de graven goed te kunnen bekijken. De mooiste tombes en graven die toegankelijk zijn, zijn genummerd zodat je precies weet waar je de beste en meest kwalitatieve kunt vinden.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus