Top-5 stranden van Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
Top-5 stranden van Cyprus

Cyprus is het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde. Dat belooft dus veel voor je vakantie! Cyprus is dan ook een prachtige vakantiebestemming die tot de verbeelding spreekt; schitterende natuur, eeuwenoude geschiedenis, de schoonste stranden van Europa en heerlijk weer. Dit Mediterrane eiland heeft een ongekende puurheid en tegelijkertijd alle luxe en voorzieningen die je voor je vakantie wensen kunt!

De wat ruige kustlijn omvat een grote gevarieerdheid aan stranden; van populaire witte zandstranden met kalm, azuurblauw water en diepe baaien die zich lenen voor onvergetelijke duik- en/of snorkeltochten tot afgelegen strandjes waar je je in je eigen privé paradijs waant en onbegaanbare plekken waar alleen de zeevogels neerstrijken. Hoewel alle stranden eigenlijk gewoon schitterend zijn, hebben we een selectie gemaakt van de 5 allermooiste.

1. Phinikoudes Beach bij Larnaca

Vlakbij de hoofdstad en de gezellige kustpromenade vind je Phinikoudes Beach, een breed strand met fijn, grijs zand, rustig water en een langzaam aflopende bodem. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor stoere watersporters en luie zongenieters. Je hebt er de beschikking over alle mogelijke voorzieningen, er is een gekwalificeerde strandwacht en aan de boulevard kan je lekker wat eten of drinken bij één van de vele restaurants, eethuisjes en cafés.

2. Nissi Beach bij Ayia Napa

Mooi wit en van alle faciliteiten voorzien, drukbezocht zandstrand, populair bij de feestende jongeren, die na een dagje bakken in de zon en waterpret, het bruisende nachtleven van Ayia Napa induiken.

3. Palm Beach bij Famagusta

Palm Beach doet zijn naam eer aan en is merendeel in bezit van de hotels en resorts; kortom luxe is hier standaard. Een ideale plek voor alle soorten toeristen, ook gezinnen met kinderen. Een perfect onderhouden strand met alle mogelijke faciliteiten.

4. Kato Paphos Beach bij Paphos

Het is leuk om Kato Paphos Beach te bezoeken, omdat het strand ook heel populair is bij de plaatselijke bevolking. Dankzij houten vlonders op het zand, is het strand ook bereikbaar voor minder validen. Alle faciliteiten en watersportactiviteiten beschikbaar.

5. Fig Tree Bay bij Famagusta

Een ronduit schitterende baai met parelwit zand en een blauwe zee met kristalhelder water. Hier komen veel families en gezinnen met kinderen. Ook weer alle faciliteiten beschikbaar.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus