Uitgaansbestemming en cultureel vakantieoord Aiya Napa

Bekijk accommodaties op Cyprus
Uitgaansbestemming en cultureel vakantieoord Aiya Napa

Ayia Napa is een dorp aan de oostkust van het eiland Cyprus. Vroeger heette het vissersdorpje Virgin Mary of Napa, wat later is afgekort. Het dorpje staat vooral bekend om zijn prachtige stranden, waar je kunt genieten van de zon en azuurblauwe zee. Hier heb je overdag de mogelijkheid tot het ondernemen tal van watersporten of het bezoeken van bezienswaardigheden en kun je 's avonds heerlijk uitgaan. Naast leuke toeristische winkeltjes vind je hier ook trendy kledingwinkels zoals Terminal en London Clothing Company. Het kleine plaatsje heeft een eigen waterpark en elke woensdagochtend wordt daarnaast een Bazaar gehouden met allerlei waar van muziek tot kleding.

Uitgaan in Aiya Napa

Aiya Napa biedt plaats aan meer dan 80 bars en 12 clubs, waar je tot vroeg in de ochtend terecht kunt. Het plaatsje staat dan ook bekend om zijn drukke uitgaansleven. Aan het begin van de avond kun je een terrasje pakken in een van de bars, waarna je rond elf uur 's avonds terecht kunt bij de party bars in het centrum. Aan het eind van de strip, richting de haven, liggen de wat rustigere bars voor gezinnen of vakantiegangers die houden van een wat rustigere avond uit. Tegen middernacht wordt het druk op de strip en is overal wat te doen, voor elke leeftijd en in elke muziekstijl.

Bezienswaardigheden in Aiya Napa

Ook overdag is er voor liefhebbers van een actieve vakantie genoeg te doen in Aiya Napa. Naast watersporten zoals surfen, snorkelen, duiken, paragliden en jetskiën kun je bijvoorbeeld een prachtige tocht maken met een glasbodemboot om het onderwaterleven van dichtbij te bekijken. Of breng met het hele gezin een bezoek aan het waterpark, met vele glijbanen en zwembaden. In het waterpark dat in het thema van het oude Griekenland is vormgegeven hebben kinderen een heerlijke dag, maar ook voor volwassenen zijn er uitdagende attracties te vinden.

Voor culturele bezienswaardigheden breng je een bezoek aan Kaap Greco, op het meest zuidoostelijke punt van het eiland. Deze kaap ligt op slechts 8 kilometer afstand van Ayia Napa en hoewel het voor toeristen verboden terrein is, is de weg ernaartoe en het uitzicht er prachtig. Ook klooster Ayia Napa is zeker een bezoek waard. Het is gebouwd in 1530 en ademt de sfeer van het vissersdorpje zoals dat vroeger is geweest. Ook in andere plekken op Cyprus kun je bezienswaardigheden bezoeken, door aan een van de vele dagtours deel te nemen. In Ayia Napa kun je zowel prima uitgaan als genieten van de prachtige natuur en bezienswaardigheden.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus