Waarom moet je naar Cyprus?

Bekijk accommodaties op Cyprus
Waarom moet je naar Cyprus?

Dit is de tijd dat je gaat orienteren voor een welverdiende zomervakantie. Daarom geven wij tips waarom Cyprus de juiste keuze is. Onze redacteur heeft daarom 3 redenen opgeschreven, waardoor je niet anders kan dan een vakantie naar Cyprus te boeken.

In het oosten van de Middellandse zee ligt het bruisende Cyprus, een bijzonder eiland dat in twee delen is opgedeeld. In het noorden ligt de Turkse Republiek Noord-Cyprus, terwijl het zuiden van het eiland lid is van de Europese Unie. Het is hoe dan ook het perfecte eiland voor een uitstekende zonvakantie. Denk aan wapperende palmboombladeren, ijskoude cocktails en warme zonnestralen. Nog niet overtuigd? We geven je een aantal redenen waarom je écht naar Cyprus moet!

Klimaat: ideaal voor zonliefhebbers

Cyprus hoort bij één van de vakantiebestemmingen binnen Europa waar je de zekerheid hebt dat je veel zon hebt tijdens je verblijf. Ieder jaar komen er meer toeristen richting dit prachtige eiland. Dat is niet zo heel gek, want er zijn een aantal mooie plekken te ontdekken op Cyprus. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Troodosgebergte? In de winter kun je er skiën, terwijl je er in de zomer kunt genieten van al het groen. Sluit de dag af met een lekker fris drankje in één van de sfeervolle dorpjes of in een bar aan het strand.

Voor ieder wat te doen

Tevens is het eiland een bestemming voor mensen met verschillende interesses. Ben je gek op zon, zee en strand? Bezoek dan één van de adembenemende tropische stranden van Cyprus. De stranden behoren tot de mooiste van heel Europa! Om te zonnen en zwemmen ga je richting Limasol, voor een beetje actie en watersport ga je richting de stranden van Larnaka. Houd je echter meer van cultuur en historie? Ook dan is Cyprus de juiste vakantiebestemming. De stad Paphosbehoort geheel tot de werelderfgoedlijst van Unesco, net als de archeologische plek Choirokoitia.

Heerlijk eten en drinken

De keuken op Cyprus kent veel invloeden uit Turkije, Griekenland en Engeland. Heel logisch wanneer je naar de verdeling van het eiland en de geschiedenis ervan bekijkt. Wanneer je op Cyprus bent is het aan te raden om in een typisch lokaal restaurant te gaan eten, zodat je van de echte Cypriotische keuken kunt genieten. Een goed restaurant herken je aan de vleesgerechten van de grill: varkensvlees en rundvlees maar ook veel lamsvlees en geitenvlees. Probeer een lekkere stifado (stoofgerecht) of ga voor een suvla (soort souvlaki). Als bijgerecht krijg je de lekkerste salades en zelfgebakken brood. De nationale drank van het eiland is Brandy Sour, een fris drankje met Cypriotische brandy, sodawater en citroensap. Heel lekker om een lange, warme dag mee af te sluiten!

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus