Waarom Paphos een bezoek meer dan waard is

Bekijk accommodaties op Cyprus
Waarom Paphos een bezoek meer dan waard is

Voel je het al kriebelen? Als je aan volgend jaar denkt en weer zin krijgt in een mooie, warme zomer? Of denk je juist aan het voor- of naseizoen? Zie je jezelf weer liggen aan een uitgestrekt strand, voel je het verkoelende zeewater weer en geniet je in stilte bij voorbaat al van de kleine pittoreske dorpjes met kleine terrasjes en verrassende streekgerechten? Ruik je de zon al op je goed ingesmeerde huid? Dan ben je in de stemming voor een goede suggestie. Wat dacht je van Cyprus en meer specifiek, de mooie toeristische attractie Paphos?

Als vakantiebestemming is Cyprus al vanaf maart tot november aantrekkelijk. Het officiële vakantieseizoen loopt van half mei tot half oktober. Cyprus is een groot eiland in de Middellandse Zee, ten zuiden van Turkije en ten westen van Syrië. Cyprus is verdeeld in een Turks en een Grieks deel. De beschaving van Cyprus is al vele millennia oud en de sporen van eeuwen beschaving zijn nog overal te zien. Het eiland staat bekend om zijn ruige natuurschoon, niet alleen langs de kusten. Zeker in de zomer, als de temperaturen tegen de veertig graden Celsius kunnen lopen, is een bezoek aan het prachtige Troödos-gebergte zeker aan te raden.

Lekker veelzijdig

De stad Paphos is een badplaats in het zuidwesten van het eiland. Als je hier alleen maar komt voor zon, zee en strand en gezellig shoppen in de kleine winkeltjes van de oude stad, dan krijg je alles wat je wenst. Voor de vakantieganger die Paphos om deze redenen bezoekt, is Paphos sowieso een aanrader. Maar de vakantieganger die meer verwacht van zijn vakantie, komt pas écht aan zijn trekken.

Eeuwenoude stad

Paphos is al duizenden jaren oud. Wie de Petra tou Romiou ziet, de rots waar volgens de overlevering de godin Aphrodite geboren zou zijn, waant zich al helemaal in de tijden van de Griekse mythologie. De vele archeologische sites van Paphos staan niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Uit de Romeinse tijd stammen de beroemde mozaïeken in de in de huizen van Orpheus, Dionysos en Theseus. Zij worden de mooiste van het oostelijke deel van het Middellandse zeegebied genoemd. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, mag het Archeologisch museum en het Byzantijns museum niet aan zich voorbij laten gaan. En wil je een prachtig uitzicht over Paphos en de haven? Doe dat dan vanaf de muren van kasteel van Paphos, dat door de Byzantijnen gebouwd werd ter verdediging van de stad en het achterland. Zon, zee, strand, cultuur én een eeuwenoude geschiedenis. Gaat het al kriebelen? Voel je het, dat Paphos een bezoek meer dan waard is?

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus