Cyprus kennen wij vooral als een Grieks eiland waar het heerlijk weer is en waar je prachtige stranden hebt. Het eiland heeft echter veel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat je er prachtige wandelingen kunt maken? Voor de natuurliefhebbers is Cyprus in alle jaargetijden een belevenis van jewelste. En natuurlijk nemen de verschillende wandeltochten die op het eiland zijn uitgezet, je mee langs de meest bijzonder stekjes. In deze blog geven we je enkele handige tips als je wilt gaan wandelen op dit eiland. 

Wat is de beste tijd?

De allereerste en wellicht meest belangrijke vraag is natuurlijk wat de beste periode is om hier te gaan wandelen. Hoewel toeristen vooral in de zomer op Cyprus te vinden zijn, is dit niet direct het beste seizoen om te wandelen. Het is er dan namelijk erg warm en dat merk je zowel aan je eigen inspanningen als aan de natuur. Wanneer je in het voorjaar of najaar gaat, ligt de temperatuur net iets lager. Het is nog steeds behaaglijk warm, maar niet te warm! Bovendien komt in het voorjaar de prachtige natuur in Cyprus helemaal tot bloei, wat de wandelingen nog veel beter maakt. Als je kunt kiezen, raden we je dus het voorjaar aan. Lukt dit niet? Dan is het najaar een zeer goed alternatief.

Bezoek het Troödosgebergte

In het binnenland van Zuid-Cyprus, ver weg van alle toeristische locaties en activiteiten, vinden we het Troödosgebergte. Je kunt hier prachtig wandelen door de ongerepte natuur en je vindt er ook nog eens de authentieke Cypriotische cultuur met oude kloosters en kerkjes. Door de bergen heen lopen vele verschillende wandelpaden die je kunt volgen zonder ook maar een mens tegen te komen. Om je nog meer te laten genieten van de natuur, staan er onderweg diverse borden met informatie over de flora en fauna die je tegenkomt. Zeker op een warme dag is deze locatie een aanrader omdat het in de bergen altijd een stuk koeler is.

Akamas

In het zuidwesten van het eiland vind je sporen van de geschiedenis van Cyprus zoals Romeinse villa's en opgravingen uit de Byzantijnse tijd. Even verderop lopen prachtige wandeltochten langs het schiereiland Akamas. Je vindt hier de meest bijzondere natuur zoals prachtige orchideeën maar ook bijzondere en zeldzame vogels zoals de Bijeneter en de Wielewaal komen hier voor.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus