Wijnfestival in Limassol, 12 dagen lang in september

Bekijk accommodaties op Cyprus
Wijnfestival in Limassol, 12 dagen lang in september

De wijnfeesten van Limassol, een goed bewaard geheim

De titel had net zo goed kunnen zijn "Wijnliefhebbers opgelet, de wijnfeesten van Limassol mag je niet missen". Ieder jaar worden eind augustus en begin september 12 dagen lang wijnfeesten georganiseerd, zowel in de stad zelf als in de omliggende dorpen.

Wijnmuseum

Limassol herbergt het Cypriotische wijnmuseum. Wie interesse heeft in de oorsprong van de wijn of welke wijnen er in de loop der eeuwen ontwikkeld zijn, kan hier heel wat informatie halen. Cyprus is het eiland waar de Griekse godin Aphrodite ging wonen. Het werd het eiland van de schoonheid. Sommigen zullen beweren dat zij de wijnbouw meebracht, waarbij ze verwijzen naar afbeeldingen van Dionysos, de God van de wijn, die hier ook graag verbleef. Niet eens zo'n gekke gedachte, want de Grieken en de Romeinen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Cyprus.

Kwaliteit

Wie van wijn houdt, kan vanuit Limassol verschillende wijnroutes volgen. Cypriotische wijnen hebben een heel eigen karakter. Naast krachtige rode wijnen, vaak afkomstig van de Xinisteri - en Muscat druif, vind je hier ook heerlijke frisse witte wijnen. En, misschien niet meteen verwacht, fruitige wijn uit de Cabernet druif, die vanuit Frankrijk naar het eiland gehaald is. De combinatie van een smaakvolle wijn, waarin de zon en de natuur van Cyprus te proeven zijn, met de plaatselijke, Grieks georiënteerde, keuken zorgt voor een geweldige afronding van een vakantiedag.

Wijnfeesten

Waar wijn is, is feest. Dat weet iedereen die wel eens een druivenpluk meegemaakt heeft of die wel eens de feesten aan het eind van de pluk bezocht heeft. Dat is in Limassol niet anders. Het motto van de wijnfeesten is "Drink wijn, dat schenkt je leven". Het feest vindt in het stadspark plaats en trekt meer dan 100.000 bezoekers. Er wordt veel gedanst, waarbij de sirtaki niet vergeten wordt. Deze gezelschapsdans, waarvoor iedereen wordt uitgenodigd, is moeilijker dan hij lijkt, maar geen nood, de Cyprioten zijn graag bereid advies te geven. Dit levert onvergetelijke momenten op, die alle zorgen van alledag even aan de kant zetten. Genieten van het leven staat centraal.

Limassol

De stad zelf heeft nog een klein middeleeuws centrum, waar je heerlijk in de schaduw zittend, kunt genieten van een koffie, een maaltijd en een wijntje. Daarnaast zijn er heel wat bezienswaardigheden te vinden, zoals de burcht van Kolossi, byzantijnse monumenten in de Kourris vallei, net buiten de stad gelegen, de opgravingen van Amathous of je brengt een bezoek aan Krassochoria. In dat geval is het aan te raden niet zelf te rijden, want Krassochoria betekent 'de wijndorpen'. Het is een reeks dorpjes die tegen de hellingen van het Troodosgebergte liggen en waar de traditionele wijnbouw en wijnproductie te vinden is. Dit is, naast de wijnfeesten zelf, een absolute aanrader. Heerlijke wijnen, vriendelijke mensen en een indrukwekkende omgeving. De gemiddelde temperatuur ligt eind augustus, begin september rond de 30 graden. Ideaal voor een strandbezoek in de baai van Akrotiri en om 's avonds volop te genieten van alles wat het leven zo mooi maakt.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus