Cyprusvakantie.nl

Vakantie Famagusta

Over Famagusta

Een vakantie naar Famagusta is er één om nooit te vergeten. Het aan de oostkust (Turkse deel) van Cyprus gelegen schilderachtige vissersstadje, aan de baai van Famagusta en de uitgestrekte laaglanden Mesariá heeft een bewogen geschiedenis achter de rug waarin vele culturen en religies hun sporen hebben achtergelaten. Gezamenlijk met de Turkse cultuur, het zonovergoten weer en ongerepte natuur heeft een vakantie naar Famagusta aleen al daarom meer dan genoeg te bieden.

Historische stad

Het knusse centrum van Famagusta is omringd door een oude stadsmuur en bestaat uit kleine nauwe kronkelige straatjes met leuke winkeltjes en restaurantjes waar je kunt proeven van de typische Turkse keuken. Iedere vrijdag is de lokale markt in Famagusta waar de lokale bevolking hun zelf geteelde groenten en fruit verkopen, maar ook (vintage) kleding en handgemaakte typisch Cypriotische souvenirs. Bezoek ook één van de vele eeuwenoude monumenten die Famagusta bezit. Absoluut een bezoekje waard is de 14e eeuwse Gotische kathedraal van St. Nicolaas, die de Turken hebben veranderd in de Lala Mustafa Pasa moskee door de toevoeging van twee minaretten. Het zuidoosten van Famagusta, voorheen de Griekse wijk, zijn verschillende kerken te vinden, zoals de St. George kerk en ten noorden van Famagusta liggen de ruïnes van Salamis.

Naast alle eeuwenoude monumenten is er tijdens een vakantie naar Famagusta nog veel meer te zien en te beleven. De stranden van Famagusta behoren tot de mooiste van Europa en zijn geliefd bij vele vakantiegangers die houden van zon, zee en strand. De gouden zandstranden en het blauwe Mediterrane zeewater trekken jaarlijks duizenden zonaanbidders en watersportliefhebbers. Het heldere water is ideaal om te duiken of te snorkelen maar ook om een dagje te zeilen of waterskienn.

Ontdek de lokale smaken van de plaatselijke keuken en leer over de lokale cultuur, dans en geschiedenis in de vorm van talrijke en overweldigende monumenten tijdens een onbezorgde vakantie in Famagusta en neem onvergetelijke herinneringen terug mee naar huis.

Bezienswaardigheden Famagusta

  • 14e eeuwse Gotische kathedraal van St. Nicolaas
  • Vrijdagse markt
  • NationalPark Kavo Greko
  • Othello Toren
  • Strand van Famagusta
  • Cafe's en gezellige pleinen

Famagusta op de kaart

appartement
vakantiepark
hotel
wellness
camping
×

Klimaat Famagusta

Gemiddelde temperatuur Famagusta

Gemiddeld aantal uren zon per dag Famagusta

Weer in Famagusta deze week

Beoordeling Famagusta

*
*
*
*