Ontdek de ongerepte natuur op Akamas

Bekijk accommodaties op Cyprus
Ontdek de ongerepte natuur op Akamas

In het uiterste westen van Cyprus ligt het schiereiland Akamas. Akamas is één groot natuurgebied met veel bijzondere flora en fauna. Wanneer je tijdens je vakantie graag de natuur intrekt dan is dit gebied een absolute aanrader. Vooral ook omdat Akamas geen massatoerisme kent, kun je hier nog volop genieten van de ongerepte stranden en bijzondere natuur. Het is dan ook een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen of met een 4x4 wagen erop uit te trekken. De naam van het schiereiland is afgeleid uit de Griekse mythologie en zou afkomstig zijn van de grote held uit de Trojaanse oorlog en zoon van Theseus. De geschiedenis van Akamas gaat dus terug tot zo’n 1300 jaar voor Christus en dat is ook te zien aan enkele bijzondere locaties. Enkele bezienswaardigheden die je gezien moet hebben als je dit bijzondere gebied bezoekt:

De baden van Aphrodite

De baden van Aphrodite liggen in het noorden van Akamas aan het Giannaki strand. Het is een prachtig ongerept strand. De baden van Aphrodite zijn niet heel gemakkelijk te bereiken omdat ze in een kleine grot liggen. In deze grot ligt een natuurlijk water, waar volgens de mythologische legendes de Godin van de schoonheid, Aphrodite regelmatig baadde. Het water zelf is voor toeristen niet te betreden, maar je kunt de omgeving verder nog wel verkennen door het bewandelen van de Adonis en de Aphrodite wandelpaden.

De kloof van Avakas

In de buurt van het kleine dorpje Agios Georgios ligt een stukje prachtige en ongerepte natuur, de kloof van Avakas. Het gebied is best wel onherbergzaam, vandaar dat het verstandig is om een 4x4 auto te huren om het gebied gemakkelijker te bereiken. Met een gewone auto is de kloof ook te bereiken, dan parkeer je hem op een parkeerplaats, zo’n 2 kilometer van de kloof. De kloof is zeer bijzonder om te zien, met steile rotswanden die elkaar steeds dichter naderen. Dit kan enigszins claustrofobisch overkomen. De kloof van Avakas is enkel in de zomer bereikbaar, omdat in de winter water door de kloof stroomt.

De kerk van Agios Georgios

Aan de rand van het dorpje Agios Georgios staat op een heuvel een kerk. De kerk zelf is nog redelijk recent en niet bijster interessant. De kerk is dan vooral bekend geworden door het uitzicht die je vanaf de heuvel hebt. De kerk staat op de plek waar in een ver verleden een nederzetting met een basiliek waren gevestigd. Je hebt vanaf deze plek een schitterend uitzicht op de zee, het dorpje en de kleine vissershaven van het dorpje. Wanneer je de richting van het strand oploopt zul je oude grotten tegenkomen die vroeger als schuilplaats gebruikt werden.

Lara Beach

Lara Beach is een een prachtig ongerept strand die enkel met een 4x4 auto te bereiken is. Het is een mooi zandstrand met kristalhelder water en is vooral een gebied voor bijzondere zeeschildpadden om daar te broeden. Je kunt op dit strand dus niet je handdoekje leggen om van de zon en de zee te genieten, maar je komt hier wel goed tot rust en je kunt genieten van prachtige uitzichten. Onder begeleiding kun je in de broedperiode van mei tot oktober het strand bezoeken als je meer wilt weten over de bijzondere schildpadden.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus