5 redenen om in het voorjaar naar Cyprus te gaan

Bekijk accommodaties op Cyprus
5 redenen om in het voorjaar naar Cyprus te gaan

Cyprus is al decennialang erg populair als vakantiebestemming. Daar lijkt voorlopig ook geen verandering in te komen. Het eiland heeft dan ook heel veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en natuurlijk zon, zee en strand. De meeste toeristen bezoeken Cyprus in de zomer. Toch is dat volgens ons niet de allermooiste periode om hier op vakantie te gaan. Hieronder geven we je vijf redenen waarom je juist in het voorjaar naar Cyprus moet gaan!

Het is nét iets minder warm

Wanneer je echt alleen voor het strand en de zee gaat, kan het je wellicht niet warm genoeg zijn. Voor uitstapjes is het echter wel aangenaam dat het niet enorm warm is. Daar is het voorjaar dus bij uitstek geschikt voor. Het is heerlijk zacht warm waardoor je prima aan het strand kunt liggen maar ook uitstapjes kunt maken zonder last te hebben van de warmte.

Prachtige natuur!

Je hebt vast al wel eens gehoord hoe indrukwekkend de natuur op Cyprus is. Dat is vooral in het voorjaar goed te zien. Het eiland verandert dan namelijk in een grote bloemenzee van klaprozen, wilde pioenen, wilde orchideen en ranonkels. Het zorgt voor zeer indrukwekkende vergezichten en de mooiste plaatjes!

Je kunt in alle rust het eiland verkennen

Zoals gezegd is Cyprus een erg populaire vakantiebestemming. De toeristische drukte die dat tot gevolg heeft, is niet alleen maar positief. Wanneer je in het voorjaar naar Cyprus gaat, heb je geen last van deze drukte. Je kunt op je eigen tempo en in alle rust de mooiste plekjes van het eiland ontdekken.

Locals nemen de tijd

In de drukke vakantieperiodes zijn de locals vooral heel erg druk met toeristen. Toerisme is namelijk een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners en daar willen ze uiteraard zoveel mogelijk geld aan verdienen. Door in het voorjaar te gaan ontloop je de grootste drukte. Daardoor hebben de locals ook meer tijd om je te vertellen over het eiland en de cultuur. Dat kan voor verrassende gesprekken en tips zorgen!

Tijd voor watersporten

Cyprus is zonder twijfel een paradijs voor watersporters. Daar denken echter heel veel mensen zo over waardoor het in de zomer gigantisch druk is op het water. Daardoor is het haast onmogelijk én erg duur om jezelf op het water te begeven. In het voorjaar is dat heel anders. Het is niet alleen een stuk rustiger maar ook goedkoper. Men is al lang blij dat er klanten zijn waardoor je soms voor de helft van de prijs terecht kunt!

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus