De mooiste wijn routes van Cyprus: Diarizos Valley Wine Route

Bekijk accommodaties op Cyprus
De mooiste wijn routes van Cyprus: Diarizos Valley Wine Route

Cyprus wordt ook wel het eiland van de liefde genoemd. Alles draait op Cyprus om Aphrodite, de godin van schoonheid, liefde en vruchtbaarheid. Geniet je ervan om lekker te zonnen, avontuurlijk te duiken, of te rijden tussen prachtige olijfgaarden? Dan is Cyprus zeker jouw perfecte vakantiebestemming. Wat Cyprus nog meer zo bijzonder maakt, zijn de mooie wijnroutes die je kunt maken. Wij hebben de mooiste wijnroutes geselecteerd voor je aanstaande Cyprus vakantie.

Een stukje geschiedenis

Cyprus heeft een aantal wijngebieden waar al eeuwenlang wijn wordt verbouwd. De Cypriotische wijnbouw vond al plaats in de tijd dat de Romeinen en de Grieken de macht in handen hadden. Het is dan ook niet voor niets dat de wijnbouw altijd een belangrijke rol heeft gespeeld bij de lokale bevolking. Het is een belangrijke bron van inkomsten geweest voor de eilandbewoners. Een dessertwijn die veel wordt gedronken op Cyprus is Commandaria. Deze wijn is ook onder toeristen enorm populair.

Populaire wijngebieden op Cyprus

Ben je fervent wijnliefhebber en vind je het leuk om te ontdekken waar op Cyprus wijn wordt verbouwd? Belangrijke wijngebieden op Cyprus kun je vinden bij de zuidelijke hellingen van het Troodosgebergte en in het noorden dichtbij Paphos. Zowel in kleine wijnhuizen als kloosters kun je meedoen aan een wijnproeverij en genieten van de overheerlijke wijnen die in deze regio worden verbouwd.

Welke wijnroutes kun je rijden?

In totaal kun je op Cyprus meedoen aan 6 verschillende wijnroutes. De wijnroutes Laona-Akamas, Vouni Panagias-Ambelitis, Diarizons vallei, Krasochoria, Commandaria en Pitsilia zijn gelegen tussen het westen en oosten van Cyprus. Tijdens je wijntour op Cyprus kom je tot de ontdekking dat de meeste wijn wordt verbouwd op kleine familieboerderijen. Bijna overal kun je een rondleiding krijgen en meedoen aan een echte wijnproeverij.

Diarizos Valley Wine Route

Hoewel de Diarizos vallei een minder bekend wijngebied op Cyprus is, komt de wijnproductie hier steeds meer op gang. Het is dan ook de moeite waard om hier met de auto doorheen te rijden. Wat direct opvalt aan deze regio, is bijvoorbeeld het rustige landschap. Bovendien is de plaatselijke bevolking erg gastvrij en vertelt het je graag over hoe de wijn hier wordt geproduceerd.

Genieten van een wijnvakantie op Cyprus

Wil je graag een onvergetelijke vakantie tegemoet gaan op Cyprus en ben je dol op lekkere wijnen? Boek dan een zogenaamde wijnvakantie naar Cyprus of maak met een huurauto een prachtige wijnroute op dit eiland. Een wijnproeverij of rondleiding kosten je bijna niets, dus je gaat altijd met een goed gevoel weer terug naar je vakantiehuisje of camping!

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus