Paphos, een stad om van te genieten

Bekijk accommodaties op Cyprus
Paphos, een stad om van te genieten

Cyprus, het eiland waar de Griekse godin Aphrodite besloot te gaan wonen, heeft alles wat een vakantie zo mooi maakt. Zon, zee, historie, een vriendelijke bevolking, heerlijk eten en je kunt van twee werelden genieten, want er is een Turks - en een Grieks deel.

Geschiedenis

Al heel vroeg in de geschiedenis van de mens duikt Cyprus op. Het paradijs op aarde waar Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid, verblijft. Het huidige Cyprus maakt deel uit van de Europese Unie. Dat geldt echter alleen voor het Griekse deel van het eiland. De tweedeling is in de hoofdstad Nicosia, waar je overigens goed kunt shoppen, duidelijk te zien. Een muur deelt de stad in twee delen. Het eiland rijk aan historische plekken en er valt heel wat te bezichtigen, ook in het Turkse deel. De populaire stad Paphos was in 2017 de Europese culturele hoofdstad, dat was geheel terrecht.

Vakantie

Cyprus biedt bijna het hele jaar door goed weer. Paphos is een stad waar je als toerist welkom bent. Of je voor al die cultuur komt of gewoon, om van het leven te genieten, dat maakt niet uit. Voor de cultuurliefhebber geldt dat in deze stad heel wat aan Unesco erfgoed te vinden is.

Paphos

Paphos ligt in het Griekse deel en is, naast een havenstad, ook de stad waar de Koningsgraven van de Feniciërs te vinden zijn. Daar blijft het niet bij, want hier ligt tevens de rots van Aphrodite en kun je het huis van de god Dionysos bezoeken. Dat laatste is bekend vanwege zijn prachtige mozaïeken. Wie van musea houdt, kan een bezoek brengen aan het Archeologisch museum, het Byzantijns museum en het Etnografisch museum. Speciaal vanwege de culturele hoofdstad zijn er dit jaar allerlei festiviteiten, culinaire feesten en street shows gepland.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus