Cyprusvakantie.nl
Cyprus Blog
de beste vakanties vind je op Cyprusvakantie.nl

Paphos, een stad om van te genieten, met name in 2017

2 Mrt 2017
Paphos, een stad om van te genieten, met name in 2017

Cyprus, het eiland waar de Griekse godin Aphrodite besloot te gaan wonen, heeft alles wat een vakantie zo mooi maakt. Zon, zee, historie, een vriendelijke bevolking, heerlijk eten en je kunt van twee werelden genieten, want er is een Turks - en een Grieks deel.

Geschiedenis

Al heel vroeg in de geschiedenis van de mens duikt Cyprus op. Het paradijs op aarde waar Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid, verblijft. Het huidige Cyprus maakt deel uit van de Europese Unie. Dat geldt echter alleen voor het Griekse deel van het eiland. De tweedeling is in de hoofdstad Nicosia, waar je overigens goed kunt shoppen, duidelijk te zien. Een muur deelt de stad in twee delen. Het eiland rijk aan historische plekken en er valt heel wat te bezichtigen, ook in het Turkse deel. Doordat de populaire stad Paphos dit jaar de Europese culturele hoofdstad is, kun je hier echt jouw hart ophalen.

Vakantie

Cyprus biedt bijna het hele jaar door goed weer. Paphos is een stad waar je als toerist welkom bent. Of je voor al die cultuur komt of gewoon, om van het leven te genieten, dat maakt niet uit. Voor de cultuurliefhebber geldt dat in deze stad heel wat aan Unesco erfgoed te vinden is.

Paphos

Paphos ligt in het Griekse deel en is, naast een havenstad, ook de stad waar de Koningsgraven van de Feniciërs te vinden zijn. Daar blijft het niet bij, want hier ligt tevens de rots van Aphrodite en kun je het huis van de god Dionysos bezoeken. Dat laatste is bekend vanwege zijn prachtige mozaïeken. Wie van musea houdt, kan een bezoek brengen aan het Archeologisch museum, het Byzantijns museum en het Etnografisch museum. Speciaal vanwege de culturele hoofdstad zijn er dit jaar allerlei festiviteiten, culinaire feesten en street shows gepland.

Programma 2017

* Gedurende het eerste half jaar stelt het Byzantijns museum iconen uit de 13e eeuw ten toon.

* Van half maart tot begin mei vindt de expositie "Depicting the invisible" plaats, waarbij aandacht is voor schilderijen, gravures en sculpturen die op het christelijk geloof invloed gehad hebben.

* 19 maart, 22 april en 10 mei zijn de dagen van de dans, waarbij folklore een even grote rol speelt als de moderne urban dance.

* Voor liefhebbers van jazz is de 29e april de dag, want dan vindt het Jazzfestival plaats.

* Op 6 mei kun je een hele speciale opvoering van de muziekschool van Paphos bijwonen. Het heet "Songs of Travellers" en verhaalt van al die mensen die in de loop der eeuwen naar Cyprus kwamen en komen om er te leven. Dit is slechts een kleine greep uit een groots aanbod. Voor meer informatie kun je terecht op de Pafos 2017 website.

Beoordeling Cyprus Blog

*
*
*
*