Tips voor uitgaan op Cyprus

Bekijk accommodaties op Cyprus
Tips voor uitgaan op Cyprus

Zon, zee, strand, cultuur; Cyprus is de ideale bestemming om je tijdens een vakantie te vermaken. Maar hoe zit het eigenlijk met uitgaan op Cyprus? Hieronder vindt je een overzicht van de mogelijkheden op het gebied van uitgaan in de verschillende populaire plaatsen die Cyprus rijk is.

Ayia Napa

Ayia Napa of kortweg ‘Napa’, een grote toeristische trekpleister, is de nummer één qua nachtleven op Cyprus. De plaats kent veel clubs en is zelfs wel eens het tweede Ibiza genoemd. Er worden veel grote feesten georganiseerd waar internationaal bekende Dj’s draaien. Het uitgaansleven concentreert zich vooral rond Agias Mavris Street en The Square. In Ayia Napa vindt je ook de grootste club van het land, namelijk The Castle Club, gelegen op Nissi Beach. Er zijn in de club verschillende zalen met elk een eigen muziekstijl te vinden, variërend van R&B tot house. Ook Babylon Superclub en Club Piazza zijn een nachtelijk bezoekje waard.

Paphos

De kustplaats Paphos kent clubs gericht op toeristen en clubs die meer georiënteerd zijn op de Grieks-Cypriotische inwoners van de stad. De terrasjes in de haven van Paphos zijn tevens een aanrader om in de avond te bezoeken. In de club Robin Hood zijn zowel toeristen als locals te vinden. Er worden veel verschillende muziekstijlen gedraaid en er spelen live bands. Voor de afwisseling kun je ook de nabijgelegen karaokebar Tropical Nights bezoeken. Aan het strand van Paphos ligt de club Barrio del Mar, dat met zijn vijf zalen plaats biedt aan 2000 bezoekers. Ook hier kun je dansen tot in de vroege uurtjes.

Limassol

In Limassol zijn verschillende uitgaansgelegenheden te vinden, zoals clubs, restaurants en bars waar met name de Engelse toeristen zich te buiten kunnen gaan. De toeristen gaan vooral uit in de buurt van het Apolonia Beach hotel, terwijl de locals eerder te vinden zijn in het centrum zelf, met name in de wijk Kanika. Populaire gelegenheden zijn Rumours, waar veel hiphop en R&B wordt gedraaid en The Basement, waar het altijd gezellig druk is met vooral veel jongeren.

Nicosia

De Cypriotische hoofdstad Nicosia beschikt over verschillende clubs, waar het vooral in de weekenden erg druk is. In de clubs komen zowel toeristen als locals. Helaas zijn de drankprijzen in de hoofdstad erg hoog. In Nicosia kun je je ook vermaken op één van de festivals die plaatsvinden in het hoogseizoen, zoals het Walled City Jazz Festival en het Nicosia Youth Festival.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus