Cyprus is het eiland waar Aphrodite, de Griekse godin van de schoonheid en de liefde, besloot te gaan leven. Dat deed ze niet voor niets.  Cyprus is een gedeeld eiland, dat bestaat uit een Grieks - en een Turks deel. De hoofdstad Nicosia wordt letterlijk door een muur gedeeld. Het is een eiland waar je aan prachtige stranden kunt vertoeven of in de bergen kunt wandelen. Waar je beslist een traditioneel maal geproefd moet hebben. Het eiland biedt iedereen wel iets. Historische plekken te over, een uitstapje naar de ander helft van Cyprus, waterpret, een boottocht of de luxe van pure wellness.

Wellness

Gelukkig is wellness niet een vaststaand begrip, maar wordt er veel meer mee bedoeld dat je je lekker voelt dankzij een uurtje actief sporten, een heerlijke massage of een geheel verzorgde lifestyle behandeling. Op Cyprus kun je daar nog iets aan toevoegen, namelijk een heerlijk bad. Voor de echte liefhebber zijn er tussen Polis en Kaap Arnaouti de baden van Aphrodite. De plek waar de godin zelf genoot van wellness. In Nicosia vind je de 16e eeuwse Omeriye baden, die de Europa Nostra Award gewonnen hebben.

Genieten

Natuurlijk zijn er prachtige hotels te vinden waar wellness een belangrijke onderdeel vormt, zoals het Ajaxhotel in Limassol. Voor hen die de zuidkust te druk of te toeristisch vinden, liggen er prachtige hotels rondom Paphos. Zoals het Thanos Anassa hotel dat langs de prachtige kust te vinden is en naast veel ruimte en rust ook een groots wellness aanbod heeft. Een bijkomend voordeel voor dit hotel is dat het dicht bij de Baden van Aphrodite ligt.

Holistisch

Wie een extra stap wil zetten, kan het Elysium hotel nemen, met zijn Opium Health Spa, waar je een hete stenen behandeling of een Balinese massage kunt nemen, naast de wat gewonere zaken als scrubs met zeezout, een algenbehandeling of een anti-stress massage. Dit kun je dan combineren met een bezoek aan de Loutra baden die in het historische centrum van Paphos te vinden zijn.

Yoga

En dan heb je nog het Zening Resort, aan de Crhysochous baai gelegen, waar je een Yoga Wellness ervaring op kunt doen. Hier vind je de Ayurveda, oude Chinese medicijn behandelingen en allerlei ontspannende activiteiten. Wil je ook actief zijn, dan biedt men je acqua yoga, wandelingen en sport aan. Het spreekt voor zich dat de maaltijden aangepast zijn aan de zienswijze, waardoor vegetariërs hier hun hart op kunnen halen.

Deel dit bericht

Ja? Is Cyprus jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Cyprus