Cyprusvakantie.nl

Vakantie Larnaca

Over Larnaca

Larnaca is een populaire en oude badplaats aan de zuidkust van Cyprus die over alles beschikt wat van een topbestemming verwacht mag worden. Er zijn maar liefst 6 verschillende museums, archeologische vindplaatsen, gouden stranden, oude monumenten, watersportmogelijkheden en meer dan genoeg winkeltjes en restaurants. Vergeet daarbij niet dat Larnaca meerdere hotels heeft met wonderschone uitzichten over de Middellandse Zee. Kortom, een vakantie naar Larnaca is geschikt voor ieder type vakantieganger!

Larnaca als vakantiebestemming

De meer dan 3000 jarige geschiedenis van de stad heeft geleid tot monumentale overblijfselen van roerige tijden waar verschillende godsdiensten en culturen eeuw na eeuw werden afgewisseld. In de omgeving van Larnaca zijn nog tal van bezienswaardigheden te vinden met archeologische vindplaatsen en Byzantijnse en islamitische monumenten, zoals bijvoorbeeld de befaamde Hala Sultan Tekkesi.

Het grote voordeel van Larnaca ten opzichte van bijvoorbeeld Paphos of Ayia Napa is de centrale ligging ten opzichte van bezienswaardigheden en de korte reistijd naar het vliegveld (5 tot 10 minuten). Verder beschikt Larnaca over een heerlijk klimaat met temperaturen die nooit te hoog oplopen maar zelfs in het hartje van de winter toch zeer aangenaam blijven. Vrijwel alles in Larnaca speelt zich af rondom de promenade die omringt wordt door palmbomen. Hier zijn de terrasjes, restaurants, bars en fastfoodketens te vinden en zijn de meeste hotels op loopafstand.

Populaire stranden

De populairste stranden in de omgeving van Larnaca zijn Phinikoudes en McKenzie Beach. Hier is het tijdens een vakantie in Larnaca heerlijk vertoeven onder de Cypriotische zon en van de kristalheldere Middellandse Zee. Op het strand zijn volop mogelijkheden om strandbedjes en parasols te huren. Ook voor watersporters heeft Larnaca genoeg te bieden. Zo zijn er verschillende verhuurbedrijfjes voor (zeil)boten, duikmateriaal, hengelsport of waterskien.

Een vakantie naar Larnaca is ideaal voor een culturele en actieve vakantie, maar ook voor families en gezinnen heeft Larnaca meer dan genoeg te bieden. De badplaats is kindvriendelijk en er is meer dan genoeg afleiding en speelvoorzieningen.

Bezienswaardigheden Larnaca

  • Fort Larnaca
  • St. Lazarus kerk
  • Byzanthijnse museum
  • Byuk Camii Moskee
  • Het Byzantijns museum
  • De promenade van Larnaca
  • Het zoutmeer van Larnaca
  • Larnaca Camel Park

Larnaca op de kaart

hotel
appartement
zonvakantie
camping
kleinschalig
×

Klimaat Larnaca

Gemiddelde temperatuur Larnaca

Gemiddeld aantal uren zon per dag Larnaca

Weer in Larnaca deze week

Beoordeling Larnaca

*
*
*
*